European Culture Express

eTwinning – European Culture Express

U školskoj godini 2023./2024. u našoj školi  provodimo projekt “European Culture Express” u kojem će djeca iz različitih zemalja predstaviti sebe, svoje obitelji, svoje mjesto stanovanja i svoju zemlju, nacionalne simbole, tradiciju, zanimljiva mjesta, hranu, povijest i prirodne ljepote. Postat će prijatelji sa svojim vršnjacima u Europi. Svoje jezične vještine poboljšat će upoznavanjem  putem interneta.
Naš projekt, temeljen na interkulturalnoj komunikaciji, započet će u listopadu, a završiti u ožujku.
U projektu sudjeluju učenici i nastavnici iz 6 europskih zemalja: Poljske (4), Turske (5), Litve (1), Španjolske (3), Bosne i Hercegovine (1) i Italije (1).
Svakog mjeseca učenici rješavaju zadatke koje je označio autor Didem Başkan iz Turske.
U rujnu su zaprimljene prijave zainteresiranih škola te je pripremljen projektni plan.
U listopadu su započeli konkretni radovi u kojima su sudjelovali učenici trećeg razreda naše škole koji vodi učiteljica Snežana Prša.
Prvi zadatak učenika bio je sudjelovanje u događaju pod nazivom „Tjedan kodiranja“.

Također jedan od zadataka učenika bio je predstaviti se u bilo kojem obliku slikom, opisom, videom. Svi su se rado predstavljali, pričali o svojim interesima, načinima provođenja slobodnog vremena i omiljenim aktivnostima.
Osim toga, provedene su daljnje organizacijske aktivnosti, utvrđivanje pravila projekta,
e-sigurnosti, dobivanje dopuštenja roditelja za sudjelovanje djece u projektu, provedena je logo anketa u kojoj smo mogli glasati i izabrati jedan zajednički logo za projekta, a prikazan je i uvodni film..