USPJEŠNO REALIZIRANA HUMANITARNA AKCIJA

Udruga Prijatelji KŠC-a „Ivan Pavao II“ pokrenula je projekt prikupljanja novčanih sredstava u svrhu pomoći socijalno ugroženim učenicima našeg Centra.  U akciju se je priključila i naša bivša djelatnica Sebira Klepić koja se trenutno nalazi u Njemačkoj sa obitelji.

Čuvši za našu akciju, odmah je izrazila želju da se uključi. Naime, Sebira je nažalost jedna od mnogih koji su u proteklih nekoliko godina napustili našu državu.  Bolest Sebirinog sina Marina, česti odlasci u Zagreb na liječenje su doveli Sebiru i njenu petočlanu obitelj u tešku financijsku situaciju.

Kako su njoj u toj situaciji pomogli tadašnji ravnatelj dr. Slavo Grgić, djelatnici, roditelji, te djeca Katoličkog školskog centra „Ivan Pavao II“ , Sebira je  uz pomoć svojih sadašnjih radnih kolega odlučila da se priključi našoj akciji i tako pomogne socijalno ugroženim učenicima.

„ Moram vam se svima duboko zahvaliti, a prvenstveno jer ste bili moja podrška u jako teškom razdoblju moga života. Mnogobrojni odlasci u Zagreb, te lijekovi koji su bili potrebni za liječenje mog sina Marina su nam predstavljali velik problem. Mi dobro znamo što znači ne imati, te svaki dinar čuvati za put, lijek i nalaz. Sad smo dobro i pod kontrolom, a ne znamo šta je to platiti skup lijek, nalaz itd… Ali nismo zaboravili da i dalje postoje ljudi kojima je pomoć potrebna. S toga sam se odlučila uključiti u akciju koju organizira prof. Vedran Mihić, te direktorica Osnovne škole Martina Jurić, inače bivša učiteljica moga sina. Ovom prilikom želim pomoći svim socijalno ugroženim učenicima, ali i pokazati da i ako više nisam član kolektiva Katoličkog školskog centra i dalje u srcu nosim sve bivše kolege, roditelje, djecu te bivšeg ravnatelja dr. Slavu Grgića. „ – Sebira Klepić

U razgovoru sa nekoliko socijalno ugroženih učenika i roditelja,  odlučili smo dobiveni novac uložiti u kupovinu udžbenika, radnih bilježnica, bilježnica te ostalih školskih potrebština za novu 2019./2020. školsku godinu.

Udruga Prijatelji KŠC-a „Ivan Pavao II“ ovom prilikom se zahvaljuje Sebiri, njenim kolegama ali i svim drugim dobročiniteljima, koji su svojom članarinom  ili nekim drugim načinom pomogli radu Udruge.