BOŽIĆNA RADOST

Zvuk božićnih zvončića, šarene lampice i ukrasi u gradu prvi su znakovi adventa, vrijeme priprave za Božić. Kako su se u toplim domovima raširili ukrasi tako su i  u našoj školi.

Vrijedni učenici IIIb razreda sa svojom učiteljicom Renatom Smlatić su odlučili povodom božićnih blagdana ukrasiti školski hodnik. Za vrijeme jednog školskog sata svojim vrijednim ručicama su napravili ukrase kojima su u hodnike uveli božićnu čar.

Uz pomoć učiteljice Nevene Klepić i profesora Vedrana Mihića, svi uzrasti osnovne škole kao i učenici IVc razreda srednje medicinske škole pomogli su pri ukrašavanju bine i bora za koji su sami prikupili novac.

Dana 20. prosinca 2018. godine učenici osnovne škole zajedno sa svojim učiteljima su pripremili priredbu uoči Božića. Na priredbi su učestvovali i nastavnici osnovne škole izvodeći igrokaz “Božićni ukrasi”. 

Nađimo i mi za sebe par trenutaka i promatrajmo Dijete Isusa u jaslicama. Bog nam daruje svu svoju ljubav u kojoj on postaje jedan od nas. Božansko dijete susrećemo uvijek iznova kad se u njegovo ime okrećemo u ljubavi svima koji nose ljudsko lice. Mi smo otkupljeni po Sinu Božjem koji je postao čovjekom, i otkupljenje ne znači samo, da po Božjoj milosti možemo postati Božji ljudi, nego da smo upravo primili udjela u božanskoj naravi. Otkupitelj nas šalje siromašnima i onima koji trpe, bolesnima i napuštenima, također i onima koji su ratom progonjeni i nasiljem protjerani. On je Knez mira, On se pokazuje kao Pastir dobri. Mi se zovemo djecom Božjom i mi to jesmo!

Sretan i blagoslovljen Božić!