Osvojeno 1. i 3. mjesto!

Lijepa vijest iz našeg Centra

Osvojeno 1. i 3. mjesto na 1.fizičkom kolu SPARKreators lige, održano dana 28.4.2017. od 12:00 do 15:00 sati. (robotika)
Natjecanje se održalo isti dan i u isto vrijeme u 29 regionalnih centar u Bosni i Hercegovini. Regionalni centar za našu školu je bio u “OŠ Harmani 1” Bihać.

Mlađa dobna skupina u sastavu :
Ema Halilagić ,Ilan Durić, Danis Fajković, Armin Hadžić, Benjamin Delić (zamjena za učenika Faruka Hadžića, koji je mnogo pomogao ostatku ekipe u pripremama za natjecanje)

Starija dobna skupina :
Mirela Mujakić, Božana Živković, Lucijan Šantić, Sven Ivušić ( zamjena za Danisa Komića, kojem zahvaljujemo na trudu i
doprinosu u pripremama za natjecanje).

Učenike pripremali, vodili i bodrili profesori : Nejra Suljić i Vedran Mihić. Ovim natjecanjem vrši se modernizacija nastave, te se omogućava učenicima da putem kodiranja interaktivnih igara, zanimljivih aplikacija i dinamičnih animacija, nauče nešto više o programiranju, robotici i automatici, . Glavna ideja je da djeca pokažu motivaciju za nauku, inženjering, tehnologiju i matematiku, te im pomoći da se opredijele za buduće zanimanje.
Učenicima/profesorima zahvaljujemo na učešću i čestitamo na postignutim rezultatima. Nakon održanog natjecanja učenici i profesori su zajednički proslavili ovaj bitan rezultat za naš Centar.