Učenici KŠC ”Ivan Pavao II” u humanitarnoj akciji

Članak preuzet sa USKinfo.ba

Tokom jučerašnjeg dana učenici IIIb razreda Srednje medicinske škole Katoličkog školskog centra „Ivan Pavao II“ predvođeni profesorom Vedranom Mihićem  su u prostorijama  prodajnog centra FIS organizirali humanitarnu akciju prodaje kolača te mjerenja tlaka u svrhu pomoći socijalno ugroženim učenicima

Početkom školske 2015/2016. godine učenici su provodili humanitarne akcije samo u prostorijama škole, a sada su akciju proširili i izvan prostorija škole.

„Mi u Katoličkom školskom centru „ Ivan Pavao II“ u Bihaću često organiziramo humanitarne akcije s ciljem pomoći socijalno ugroženim osobama. Ovom akcijom se nadamo da ćemo pomoći učenicima našeg Centra koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji. Nažalost, živimo u vremenu kad svijet treba pomoć i promjenu i nadam se da će naši učenici, ali i druge osobe koje su na bilo koji način učestvovale u ovoj akciji izgraditi zdrav poriv za pomoć i promjenu te da će se kod istih razviti osjećaj zadovoljstva i pozitivne vizije“, ističe profesor Vedran Mihić.

Danas se nalazimo u vremenu u kojem financijska kriza pogađa sve veći broj ljudi. Tako su i učenici Katoličkog školskog centra „Ivan Pavao II“  odlučili ovom akcijom pomoći svojim prijateljima koji su na neki od načina socijalno ugroženi.

Tvrde da su za veoma kratko vrijeme osjetili spremnost šire okoline za pomoć svim potrebitima, te žele tu spremnost pojedinaca pretvoriti u dobro organiziran sistem koji će zajedno sa javnim i privatnim poduzećima pronaći pomoć za socijalno ugrožene osobe.

„Drago nam je što smo ovom prilikom u mogućnosti pomoći našim prijateljima.  Važno je pronaći način da pomognemo drugom čovjeku. Nadam se da smo ovom prilikom baš mi ti koji smo pronašli taj način. Uspjeli smo kroz znanje koje smo stekli kao učenici medicinske škole i umjeće pravljenja kolača barem jednim djelom pomoći našim prijateljima i nadamo se da će ove akcije postati tradicija“, kazao je učenik  Jasmin Pašić.

Sljedeća humanitarna akcija održat će se u Trgovačkom centru ” Bingo ” 18.12.2015. godine  Pozivamo sve one koji su voljni pomoći humanitarnoj akciji da se ohrabre i kupe kolače ovih marljivih učenika.