SVEČANO UZ DAN ŠKOLE

Pružimo si ruke, zajedno smo jači

Nakon zajedničke svete mise u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Bihaću, u prepunom amfiteatru našeg KŠC-a, u četvrtak, 22. listopada, obilježen je Dan škole. Školskoj priredbi uz učenike, njihove roditelje i profesore nazočili su i brojni gosti među kojima i pomoćni biskup banjalučki Marko Semren, predstavnici drugih KŠC-a iz BiH, Adis Muharemović, ministar obrazovanjaUSK-a, izaslanik gradonačelnika Bihaća, predstavnici bihaćkih osnovnih i srednjih škola.
Školski zbor je otvorio priredbu himnom KŠC-a, a gosti su  na video zidu mogli pratiti prezentaciju o Centru koju je pripremila učenica Ib razreda Srednje medicinske škole Arnela Šekerić.
Ravnatelj škole dr. Slavo Grgić pozdravio je goste kratkom dobrodošlicom i s nekoliko informacija o povijesti našeg KŠC-a istaknuvši da danas KŠC u Bihaću, najmlađi među sedam u BiH, broji 440 učenika u Osnovnoj, Gimnaziji i Srednjoj medicinskoj školi.

 

  • Mi njegujemo što je bolje moguće odnose roditelj – nastavnik – učenik, to je zalog i uvjet našeg uspjeha i zato i dalje pozivam roditelje na suradnju. Do sada smo imali i zahvaljujem se na uspješnoj suradnji županijskim i općinskim vlastima od kojih i dalje očekujemo potporu – kazaoje ravnatelj Grgić.

 

Da je bihaćki KŠC jedinstven i neponovljiv po svemu, po izgledu, po sadržaju, po ljepoti, a najviše po skladu u svemu što radi, ustvrdio je pomoćni biskup banjalučki Marko Semren koji je u ime biskupa dr. Franje Komarice, koji je drugim obvezama bio spriječen doći u Bihać, pozdravio i čestitao devetu obljetnicu našeg rada.

 

Biskup Semren podsjetio je na poruke Ivana Pavla II, čije ime s ponosom nosi naš KŠC, na poruke o kulturi života, o poštovanju čovjeka, i pozvao da i dalje u ime nas i naših najmlađih pronosimo i razvijamo kulturu života.
”Tuđi poštuj, svojim se diči“’
S točkom ”Rodu o jeziku“ stihovima Petra Preradovića predstavili su  su se naši maturanti,  učenici četvrtog razreda Gimnazije, s profesoricom Svjetlanom Čelan.
Svojom točkom poslali su poruku da je jezik temelj svega i prozor u svijet, da je bez svog  jezika čovjet tek sjena.

 

Naoružani kutijicama bombona, odlučnu želju za boljim svijetom pokazali su najmlađi iz produženog boravka. Zajedno sa svojim tetama spremili su točku pod nazivom ”Ljepši će postati svijet”.

Dok su se učenici prvog razreda, s učiteljicom Almom Handukić,  namučili i teškim mukama zapamtili „broj A i slovo jedan“, učenica Osnovne škole Božana Živković pročitala je je svoj rad pod nazivom ”I ja sam umjetnik” i poručila da je naš život naša vlastita umjetnina i da svi možemo ii trebamo tražiti umjetnika u sebi.

”Jer ja sam jedinstveno biće, posuto zlatnim prahom!”


Svi smo jedinstvena bića – pokazali su nam učenici osmog razreda Osnovne škole u igrokazu koji su spremili s profesoricom Nejrom Suljić. Priča je posvećena svima onima koju su se ikad zapitali što drugi misle o njima te onima koji su osjećali da ih drugi zbog nečeg osuđuju.
”Jedinstven sam? Zašto?” Razlikujem se od drugih!

Da smo svi „Prometeji“, poručio je svojim stihovima  učenik četvrtog razreda Gimnazije Alen Glišović. Njegovu pjesmu pročitala je učenica Ena Karabašić – ”Ja sam čovjek čiji se glas u pustinji čuje”.

Najveće oduševljenje i pljesak publike kao i uvijek pobrali su najmlađi, učenici prvog razreda, koji su sa svojim učiteljem Aldinom Šahinovićem za kraj otplesali koreografiju Hoki Poki.
Dijala Halilagić, Opća gimnazija, IIa