OSNOVCI KŠC-A U AMERIČKOM KUTKU

Zabavljali se i učili

Učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole KŠC-a Ivan Pavao II, u petak, 17. travnja, u pratnji profesorice engleskog jezika Martine Franjić posjetili su Američki kutak u Bihaću. Između ostalog, učenici su mogli vidjeti bogati knjižni fond na engleskom jeziku te razne časopise i dnevne novine koji izlaze u Sjedinjenim Američkim Državama – Newsweek, Times, The New Yorker, National Geographic, Vogue itd. Američki kutak opremljen je i suvremenim računalima i ima vrijednu zbirku američkih klasičnih filmova koje su učenici mogli slobodno pogledati.

Učenici su sudjelovali i u igri „Scavenger Hunt“ koje je za njih pripremila profesorica engleskoga. Scavenger Hunt je popularna društvena igra u kojoj sudionici moraju pronaći određene predmete. Podjeljeni u grupe, zadatak im je bio riješiti zagoneteke na engleskom jeziku koje su pisane u vidu stihova. Nakon rješavanja zagonetki morali su pronaći predmete u centru grada i uslikati ih. Ova igra ujedno je poslužila učenicima da se bolje upoznaju sa znamenitostima i zanimljivim građevinama u Bihaću (djevojka sa Une, Kino Una te Univerzitetska biblioteka).

Nakon lova na blago, njihovi odgovori i uspješnost rješavanja zadatka bili su bodovani.  Pobjednici su bili Emin Kurtović i Iva Franjić, učenici osmog razreda, koji su osvojili i glavnu nagradu. Drugo mjesto zauzeli su Hasan Huškarić i Lucija Mlinarić, a treće Matea Klepić i Božana Živković.

Za kraj učenici su se zabavili na igraćoj konzoli Xbox 360. Xbox je opremljen s Kinect dodatkom koji dozvoljava upravljanje igrama koristeći pokrete cijelim tijelom.

Učenici su se odlično zabavili, stekli novo iskustvo a pri tom i nešto novo naučili. Radujemo se budućim aktivnostima i druženjima koje će se održati u Američkom kutku te se nadamo da će posjete knjižnici biti i češće.

M.F.