NOVI PROJEKT VIJEĆA UČENIKA

Proljetni ples

Vijeće učenika Katoličkog školskog centra „Ivan Pavao II „  pokrenulo je novi projekt pod nazivom „Proljetni ples“. Satovi  plesa održavat će se svake subote do kraja školske godine 2014/2015. Učenici imaju mogućnost birati i naučiti osnove mnogih egzotičnih i atraktivnih plesova poput valcera, cha-cha-cha,sambe, jiva i drugih.

  • Ovo je jedan u nizu projekata Vijeća učenika naše škole kojeg smo pokrenuli ove godine. Radujem se odazivu učenika, njihovoj želji za stjecanjem novih znanja i vještina. Radujem se također i izazovu koji je ispred nas, i nadam se da će ovaj projekt postati tradicija te da ćemo svake godine naše drage maturante pratiti uz glazbu i ples  – kaže profesor Vedran Mihić, koordinartor Vijeća učenika.

Ono što ovaj projekt  razlikuje od ostalih jest to da se odvija  u posebnim skupinama u koje se učenici uključuju prema vlastitom odabiru, a tim više su i motivirani za stjecanjem novih znanja i vještina. Rezultate rada naših učenika svi zainteresirani moći će vidjeti početkom lipnja 2015. godine u našoj školi.

  • Ovo je još jedan način da učenici izraze i razviju svoje talente. Mnogo toga smo već naučili. Pomažemo jedni drugima i ne shvatamo to kao obavezu već kao još jednu priliku za druženje – ističe Karlo Vidović, učenik 1. razreda Opće gimnazije.
  • Ovim projektom pokušati ćemo pokrenuti i druge škole da osmisle nešto slično ili da se uključe u ovaj projekt. Na taj način učenici će imati lijepe uspomene vezane za srednjoškolske dane. – kaže Monika Jurić, učenica 4. razreda Opće gimnazije.

Azra Šušnjar