Sjećanje na žrtve Vukovara i Srebrenice

Krvavi pečati Europe 20. stoljeća

Učenici i profesori Katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II” u Bihaću u utorak, 18. studenog, prigodnom školskom priredbom obilježili su 23. obljetnicu pada Vukovara i neviđenog zločina nad vukovarskim braniteljima i civilima priključivši se tako tisućama ljudi koji su se toga dana s pijetetom prisjetili i odali dužnu počast stradalnicima Vukovara.

Na stravične dane najvećih zločina na pragu 21. stoljeća u Vukovaru, Srebrenici, Škabrnji, Tomašici i drugim stratištima Hrvata i Bošnjaka, na pogubljenja tisuća nevinih ljudi, podsjetili su profesor Franjo Jurić i umirovljeni general Armije BiH Fadil Hasanagić.

Vukovar i Srebrenica, istaknuli su, dva su velika krvava pečata Europe 20. stoljeća i nikada ih se ne treba i ne smije zaboraviti. Tako će i ova tužna i dostojanstvena školska priredba svake godine na ovaj dan biti stalni podsjetnik, ali i mjesto s kojeg će se odaslati poruke mira i tolerancije da se takvo što nikome i nigdje ne ponovi.

Nakon zajedničke molitve s ravnateljem KŠC-a dr. Slavom Grgićem i ef. Seadom Durakovićem za sve poginule branitelje i civile Vukovara, Srebrenice i drugih mjesta stradanja nevinih, učenici, profesori i roditelji upalili su svijeće duž ulice ispred KŠC-a.

Fotografije sa priredbe možete pogledati u našoj galeriji.

S.Č.