Proslavili osmi rođendan!

Katolički školski centar Ivan Pavao II u Bihaću u srijedu, 22. listopada, proslavio je svoju osmu godišnjicu rada. Dan škole bihaćki KŠC, najmlađi od sedam KŠC-a u BiH, obilježava na spomendan sv. pape Ivana Pavla II, čije ime s ponosom nosi.

Svečana proslava je započela svetom misom u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Bihaću koju je predslavio biskup banjolučki mons. Franjo Komarica u koncelebraciji s osam svećenika, većinom ravnatelja ostalih KŠC-a BiH. Pjevanje su predvodili srednjoškolci i njihovi profesori iz Opće gimnazije KŠC-a Bihać. Govoreći o liku svetog pape Ivana Pavla II biskup Komarica je kazao da se ove godine prvi put u cijeloj Crkvi slavi spomendan ovog pape kao sveca jer je svetim proglašen u travnju ove godine. Ivan Pavao II bio je osobito blizak svim stanovnicima BiH, zalagao se za prestanak rata i pravedni mir u našoj zemlji, za svjetski mir, ekumenizam među kršćanima, za dijalog s drugim religijama svijeta, za socijalnu pravdu i za ljudska prava te dostojanstvo svakog čovjeka.

Proslava Dana KŠC-a nastavljena je školskom priredbom koju su izveli osnovci, gimnazijalci i medicinari naše škole. Dobrodošlicu je dragim gostima u prepunom amfiteatru škole uputio ravnatelj dr. Slavo Grgić, a biskup Komarica je još jednom podsjetio na velikog čovjeka – papu Ivanan Pavla II, izrazitog čovjekoljupca i mirotvorca svijeta koji se mnogo puta obraćao mladima i onima koji se o njima brinu poručujući da “obitelj odgaja, da škola obrazuje i odgaja, ali da će djelovanje i obitelji i škole ostati nesavršeno i čak beskorisno ako se svaki od njih ne bude trudio i sam sebe odgajati”. Dr. Komarica je izrazio i radost zbog sve uspješnijeg djelovanja KŠC-a u Bihaću, koji sada, nakon osam teških godina i početnih 15 učenika, sada broji oko 350 učenika u osnovnoj, gimnaziji i medicinskoj školi.

S.Č.

 

dan skole 2014