KURBAN BAJRAM U KŠC „IVAN PAVAO II“

Vjera ne poznaje razlike

Povodom Kurban bajrama održana je priredba u amfiteatru KŠC „Ivan Pavao II“. Učenici srednje i osnovne škole su sa igrokazima i recitacijama uljepšali ovaj radostan dan. Evo nekoliko citata iz programa priredbe:

– Vjera ne poznaje razlike među ljudima. Ona zagovara pravdu, jednakost, solidarnost,dijalog i poštivanje. Ona zasigurno plijeni srce svakog čovjeka na zemlji, upravo iz tog razloga ukazujemo na značaj ovog blagdana kao što smo obilježavali i obilježavamo sve kršćanske blagdane. Na ovaj način potvrđujemo razumijevanje i toleranciju drugog i drugačijeg koji su osnovni postulati ove školske ustanove.

– Svjedoci smo da su mnoge međuljudske veze razbijene i pokidane: bračne, obiteljske, rodbinske, prijateljske, poslovne pa i državne. Ovim Bajramom, ovim kurbanom podijelimo bajramsku radost među sobom sa svima. Vjernik u islamu uči kako da uživa, raduje se i veseli, ali to radovanje treba da bude s pravom, da ne šteti sebi ni drugima. Izbacimo iz našeg govora kritike i zamjerke jer svaki čovjek, na ovaj ili onaj način, čini dobro drugom.

Više slika možete pogledati u našoj galeriji.